Examentrainingen spreken

Op deze pagina vind je alle informatie over de examentrainingen spreken.

Eerst vind je algemene informatie over de inhoud van de Training en de cursussen spreken. Daarna kun je klikken op de Training of Cursus. Je gaat dan naar de cursuspagina, waar je meer informatie vindt. Daarna krijg je op deze pagina antwoord op de vraag : Voor wie is deze examentraining spreken? Daarna zie je de keuzehulp, die je helpt te kiezen welke Training of Cursus voor jou geschikt is.

Het leuke is, dat de examentraining spreken B1 ook heel nuttig is voor B2 kandidaten. Alles uit deze examentraining heb je ook nodig voor je B2 examen. Het is dus een goede eerste stap, als je spreekexamen B2 wilt doen. In 2024 verschijnt een examentraining schrijven en spreken B2.Algemene informatie over de cursussen spreken


Cursus 11 : De introductie van de examentraining spreken B1 kun je gratis bekijken op de homepage.

Cursus 12 : Inhoud, tips en timing voor het spreekexamen B1 gaat over de inhoud van het spreekexamen. Welke opdrachten krijg je? Hoeveel tijd heb je om te antwoorden? Je krijgt de belangrijkste tips. De cursus staat op de homepage en hieronder. Klik op de cursussen voor meer informatie.

Cursus 13 : Grammatica voor het spreekexamen B1. In deze cursus leer je welke zinnen je wel en welke je niet moet maken in je spreekexamen. We kijken daarbij vooral ook naar moeilijke opdrachten zoals een mening geven en argumenten of opsommingen geven. Hierin maken examenkandidaten vaak fouten. Hoe kun je die op een makkelijke manier formuleren, zodat je wel het maximale aantal punten krijgt voor je antwoord?

Cursus 14 : Hoe geef je antwoord in het spreekexamen B1? In deze cursus bekijken we alle soorten opdrachten met de reacties van deel 1 en deel 2 van het spreekexamen. Waar moet je op letten bij je antwoord? Hoe zie je snel hoe je moet antwoorden? Ga voor de inhoud naar de cursuspagina.

Cursus 15 : De beoordelingscriteria van het spreekexamen B1. In deze cursus leer je hoe de examinator van DUO je examen beoordeelt. Je weet dan welke fouten je niet mag maken.

Cursus 16 : Het spreekexamen B1 2020. In deze cursus bespreken en oefenen we het spreekexamen B1 van 2020. In de eerste les kijken we naar alle manieren waarop je de vragen kunt beantwoorden. In de tweede les oefenen we het examen. Jij geeft antwoord en daarna hoor je een mogelijk goed antwoord.

Cursus 17 : Het spreekexamen B1 2021. In deze cursus bespreken en oefenen we het spreekexamen B1 van 2021. In de eerste les kijken we ook hier naar alle manieren waarop je de vragen kunt beantwoorden en naar de woorden. In de tweede les oefenen we het examen, net zoals in de vorige cursus. Jij geeft antwoord en daarna hoor je een mogelijk goed antwoord.

Cursus 18 : Het spreekexamen B1 2022. Zie cursus 16 en 17.

Training 4 : De volledige examentraining spreken B1 online. Je hebt hier toegang tot Cursus 11-19.De cursussen spreken

Klik op filter en op spreken. Dan zie je alleen de cursussen spreken. Klik op een cursus en je gaat naar de cursuspagina voor meer informatie.

€298

Training 4 : Examentraining spreken B1 Cursus 11 – 18

Een volledige examentraining spreken B1, ook heel nuttig voor B2 examenkandidaten

€125

Training 3 : Examentraining schrijven B1 korte route

Examentraining schrijven B1 korte route (Cursus 6, 7 en 8) voor studenten die nog maar weinig tijd hebben voor het examen.

€498

Training 2 : Examentraining schrijven B1 met 12 live lessen

Examentraining schrijven B1 met 12 live lessen en toegang tot Cursus 1-8.

€299

Training 1 : Examentraining schrijven B1 Cursus 1-8

Examentraining schrijven B1 met toegang tot Cursus 1-8.Voor wie zijn de examentrainingen spreken?

 • De examentraining spreken B1 is voor cursisten, die de helft of meer van een B1 cursus / boek af hebben of voor cursisten die langere tijd geleden een B1 cursus hebben gevolgd, maar die misschien niet hebben afgemaakt.
 • Op dit moment kun je je alleen nog voor de aparte cursussen aanmelden. Binnenkort kun je je aanmelden voor de hele training, lange of korte route.
 • Je kunt meteen starten en studeren wanneer je zelf tijd hebt.
 • Je hebt contact met docent en cursisten via een eigen forum en live lessen of afspraken.
 • Je hebt drie maanden toegang tot de training of cursus.
 • Je oefent met de echte examenopdrachten van het Staatsexamen NT2 spreken B1.
 • Je doet examen als je zelf vindt dat je er klaar voor bent.

Keuzehulp

Welke cursus is het beste voor jou? Kijk naar de keuzehulp hieronder. Hoeveel tijd heb je nog voor de dag van je examen?

 1. Heb je nog meer dan een maand of liever nog twee maanden of meer voor de dag van je examen? Dan kun je het beste alle cursussen doen of binnenkort de lange route van de training.
 2. Heb je nog een maand? Dan is de korte route van de training geschikt voor jou.
 3. Heb je minder dan een maand de tijd voor je examen? Kijk dan hieronder welke cursus voor jou het beste is of vraag mij om advies per email.
 4. Ben je misschien al klaar met de voorbereiding voor het schrijfexamen, maar wil je snel nog oefenen? Doe dan Cursus 15 en 16 of liever 14, 15 en 16.

Welke cursus wil je doen?

Wil je de moeilijke dingen uit het examen goed leren? Schrijf je dan in voor Cursus 13.

Wil je graag oefenen met de verschillende soorten opdrachten, schrijf je dan in voor Cursus 14.

Wil je weten hoe je examen beoordeeld wordt, schrijf je dan in voor Cursus 15.

Wil je een heel examen oefenen, dan doe je Cursus 16, 17, etc.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *