Cursus 6 : Beoordelingscriteria examen schrijven B1

Current Status
Not Enrolled
Price
€ 35,00
Get Started
or

In deze cursus leer je hoe de examinator jouw schrijfexamen beoordeelt. Waar let de docent op? Welke fouten moet je niet maken? Als je de beoordelingscriteria kent, kun je zelf je eigen examen beoordelen en corrigeren.

Onder het tabblad materiaal hierboven vind je een document over het verschil tussen score en punten voor het examen.


Inhoud Cursus 6


Les 6.1 : Algemene beoordelingscriteria schrijven B1

We bekijken de algemene beoordelingscriteria voor het schrijfexamen B1, zoals die op de website van het Staatsexamen NT2 gepubliceerd zijn. Bij de opdrachten worden deze criteria gebruikt, maar niet allemaal bij alle opdrachten.

Les 6.2 : De beoordelingscriteria per opdracht

  • Hoe beoordeelt de docent je examen?
    • punten en score 
    • algemene regels
    • inhoud en vorm
  • Wat zijn grote fouten en wat zijn kleine fouten?
  • Hoe kun je zelf je examen beoordelen en corrigeren?

Beoordeling examen

De examens Lezen en Luisteren worden met de computer beoordeeld. De examens Schrijven en Spreken worden met een beoordelingsvoorschrift beoordeeld door opgeleide beoordelaars.

Beoordeling van het Staatsexamen Nt2

De examens Lezen en Luisteren worden met de computer beoordeeld. De computer zet de punten die u voor het examen haalt, om naar een score.

De examens Schrijven en Spreken worden met een beoordelingsvoorschrift beoordeeld door opgeleide beoordelaars. Het examen wordt altijd door twee beoordelaars beoordeeld. Om te slagen moet u minimaal een score van 500 halen.

Wanneer geslaagd?  

Per examenvraag kunt u een aantal punten halen. Bij Schrijven en Spreken kunt u één of meer punten per vraag krijgen. Bij Lezen en Luisteren krijgt u voor elk goed antwoord één punt. Deze punten worden omgezet naar een schaal met 500 punten.

U moet minimaal een score van 500 halen om voor het Staatsexamen Nt2 te slagen. Is uw score lager dan 500, dan bent u gezakt. Heeft u een score van 500 of hoger, dan bent u geslaagd.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *